Posted by: The Zinc Roofer | February 3, 2009

Tsai Residence by HHF architects and Ai Weiwei

tsai-residence-by-hhf-architects-and-ai-weiwei-iwan-baan_tsai_1

The home consists of four equal, box-shaped structures, constructed from wood and clad in corrugated metal. The interior is clad in wood and gypsum panels.

2-tsai-residence-by-hhf-architects-and-ai-weiwei-iwan-baan_tsai_14The four equal sized boxes are built as simple wood construction covered with corrugated metal panels on the outside and wood and gypsum panels on the inside. The Living Room focuses on the different light conditions needed for an existing and future art collection, while the great view into the nearby countryside is present without being dominant. The sequence of the different rooms reflects the idea of a private gallery. Natural light is coming into the spaces through the openings in between the outer boxes.

tsai-residence-by-hhf-architects-and-ai-weiwei-iwan-baan_tsai_14

 

tsai-residence-by-hhf-architects-and-ai-weiwei-iwan-baan_tsai_13

 

tsai-residence-by-hhf-architects-and-ai-weiwei-iwan-baan_tsai_12

 

tsai-residence-by-hhf-architects-and-ai-weiwei-squ-iwan-baan_tsai_1

 

tsai-residence-by-hhf-architects-and-ai-weiwei-iwan-baan_tsai_10

 

tsai-residence-by-hhf-architects-and-ai-weiwei-iwan-baan_tsai_11

 

tsai-residence-by-hhf-architects-and-ai-weiwei-iwan-baan_tsai_15

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: