Posted by: The Zinc Roofer | February 25, 2009

The Barn House by BURO II

woning-h-te-r-krisv3-10For BURO II/BURO Interior, the central principle for the farmhouse conversion is the relationship between the building and its outside space, and the connection with the surrounding environment. The client was emphatic that tradition, innovation and respect for the landscape be combined in a single project. The structure of the landscape and research into rural building in Flanders stand in reciprocity to the design process and the final built environment. Crucial in this thought process is that the landscape confirms the footprint of the buildings and farmhouses in origin and as tradition. Here respect and tradition create a need for a contemporary continuity, reflected in the search for a new meaning for the farmhouse in its varying scenic mutations. The project is a spatial and architectural quest for methods to offer new perspectives in the relationship between landscape and architecture.

img-1106

woning-h-te-r-krisv3-12

rita-huys-koenv-18

k1

img-1117

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: